De man uit Susquehanna Hans Crombag

ISBN: 9789025495275

Published: May 2000

Paperback

255 pages


Description

De man uit Susquehanna  by  Hans Crombag

De man uit Susquehanna by Hans Crombag
May 2000 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 255 pages | ISBN: 9789025495275 | 4.25 Mb

In deze bundel recent bewerkte artikelen uit de laatste twintig jaar verkent de auteur - rechtspsycholoog - aan de hand van een aantal themas het grensgebied tussen psychologie en recht. Zijn invalshoek is behavioristisch en de psycholoog SkinnerMoreIn deze bundel recent bewerkte artikelen uit de laatste twintig jaar verkent de auteur - rechtspsycholoog - aan de hand van een aantal themas het grensgebied tussen psychologie en recht. Zijn invalshoek is behavioristisch en de psycholoog Skinner (geboren in het plaatsje Susquehanna) wordt dan ook gezien als de held van het boek.

De drie delen waaruit de bundel bestaat, hebben verschillende vertrekpunten. In het eerste is dat de psychologie. Hier komen themas aan de orde als het menselijk brein, rationaliteit, creativiteit, de cognitieve revolutie en het beeld van de mens als machine. Ook plaatst de auteur een kritische kanttekening bij de psychoanalyse. In het tweede deel staat het recht centraal. Zich baserend op de behavioristische leertheorie slaat de auteur een brug tussen recht en psychologie. Daarnaast besteedt hij aandacht aan rechtelijke communicatie en riten.

Het thema van het laatste deel van het boek is de moraal. In dit deel gaat het onder meer om de vraag waar normen vandaan komen, om de morele ontwikkeling en socialisatie van het individu en om politiek en utopisme. In deze bundel komt op een samenhangende manier een groot aantal uiteenlopende onderwerpen voor het voetlicht. Deze worden bovendien op een prikkelende, prettig leesbare manier toegelicht.(Biblion recensie, Drs.

N.P. Aders)



Enter the sum





Related Archive Books



Related Books


Comments

Comments for "De man uit Susquehanna":


latest-science-articles.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us